Technische unie verbouwt op groei

Geplaatst op in de categorie Projecten

Het industrieterrein van Zwolle groeit nog steeds. En logisch: een prima distributiegebied, en de vierkante meters zijn stukken goedkoper dan in de Randstad. Ook de Technische Unie zag de voordelen van een regionaal distributiecentrum in Hessenpoort Zwolle. Ze kozen voor een bestaand pand, wat ooit gebouwd is door Nieuwenhuis Bouwbedrijf. Ook de verbouwing van het pand werd door Nieuwenhuis Bouwbedrijf uitgevoerd.

Verbouw en uitbouw

Aan de achtergevel van het grote pand, zijn in totaal 16 laaddocks gemaakt. Nieuwe kantoren moesten veel lichtinval hebben, dus werd besloten in de zijgevel gevelkozijnen te plaatsen. Naast kantoren en een XL servicepunt, heeft het pand ook een distributiefunctie. Deze functie vroeg om het verwijderen van een aantal binnenwanden. Maar, de verbouwing zorgde nog niet voor voldoende ruimte voor het grote bedrijf. Hiervoor kocht de Technische Unie het naastgelegen stuk grond. Het volledige achterterrein werd opnieuw ingericht, en er werd een grote laad- en loskuil voor de 16 docks gesitueerd. “Het was bij de opdracht al duidelijk dat de Technische Unie in elk geval het distributiedeel al eind januari 2016 wilde gebruiken. Hierin zijn we gelukkig ook geslaagd!”, aldus Albert Bakker, projectleider. De oplevering van de verbouwing van het bestaande pand gebeurde in april.

 

Technische unie banner

Op de groei

Het pand is gekozen “op de groei”, stelt facility manager Auke Hartstra. “We vervoeren steeds grotere hoeveelheden, dus groeimogelijkheid was erg belangrijk.” Het was een project “volgens het boekje”. Logistiek gemakkelijk toegankelijk, een eindgebruiker die het beheer zelf op zich neemt een een strakke planning die door de aannemer Nieuwenhuis Bouwbedrijf werd gehaald. Albert Bakker: “We hebben er zeker niet te gemakkelijk over gedacht, ook al was het geen complex project. Hierdoor hebben we de doelstellingen bereikt!”

Bron: Industriebouw April 2016

Terug naar het nieuws overzicht

Vrijblijvende prijsindicatie

Op zoek naar een betrouwbare bouwer voor uw nieuwe ‘thuis’? Nieuwenhuis Bouwbedrijf is snel en efficiënt! Neem contact op of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen of bel 0548 – 53 79 00