‘PLUG & PLAY’ kantoor- en bedrijfsgebouw

Geplaatst op in de categorie In de media

In editie 767 van Stedenbouw wordt het door ons gerealiseerde bedrijfsgebouw voor MABO Invest in Lelystad uitgelicht. In opdracht van MABO Invest realiseerde Nieuwenhuis Bouwbedrijf in Lelystad een nieuw project met een totale oppervlakte van 3010 m², opgedeeld in een kantoorruimte en een bedrijfshal. Het gebouw is ontworpen voor minimaal twee huurders, maar kan ook in meer zones verdeeld worden. De bouwwerkzaamheden startten na de bouwvak vorig jaar en recent werd het pand opgeleverd. Uitzonderlijk aan de aanpak van het bouwbedrijf uit Rijssen was het feit dat de opdrachtgever vanaf de ontwerpfase al wist wat de eindprijs van zijn project zou zijn.

EÉN AANSPREEKPUNT
De opdrachtgever wist al langer dat ze met een dergelijk project bij Nie

uwenhuis Bouwbedrijf aan het juiste adres zou zijn. Dat hadden gemeenschappelijk gerealiseerde projecten uit het verleden al bewezen. “We willen voor onze klanten veel meer zijn dan louter maar een bouwbedrijf en hen eigenlijk volledig ontzorgen. Zo staan we in voor de gehele ontwikkeling, het ontwerp, de calculatie en de dimensionering van een gebouw, maar ook voor alle facetten die men daarnaast nog tijdens het project tegenkomt. We voeren daarbij zoveel mogelijk in eigen beheer uit en, indien nodig, kunnen we ook nog een beroep doen op een breed netwerk van relaties”, vertelt algemeen directeur Jacob Kolk. “We zijn eerst met de opdrachtgever rond de tafel gaan zitten om te kijken wat precies de wensen waren. Op basis daarvan tekende onze ontwerpafdeling een eerste schetsplan, dat na goedkeuring definitief uitgewerkt werd door onze ingenieurs. Tegelijk werd in deze ontwerpfase ook
al de prijs definitief vastgelegd. Zo werken we graag, want dan komen onze klanten nooit voor
onaangename verrassingen te staan. Na de ondertekening van de overeenkomst met MABO hebben
we de nodige vergunningen aangevraagd en is tegelijk de werkvoorbereiding gestart.”

KANTOOR EN BEDRIJFSHAL
Dit pand in Lelystad bouwt MABO als vastgoed, want ze is nog op zoek naar twee of meer huurders. Bij het ontwerp is hier dan ook rekening mee gehouden. Zo werd de bedrijfshal met een oppervlakte van 1610 m² door middel van een brandwerende wand opgesplitst in twee gelijke compartimenten. “Het kantoorgedeelte bestaat uit drie bouwlagen, goed voor een totale oppervlakte van 1400 m², die boven het maaiveld getild werden en op acht platte prefab betonnen kolommen steunen. Tussen die kolommen komen parkeerplaatsen. Ook deze kantoorruimte kan opgedeeld worden in verschillende zones rond de centraal geïntegreerde trap en lift”, licht de directeur toe. “Een vliesgevel met grote glaspartijen en slanke aluminium profielen zorgt voor de nodige lichtinval in de ruimtes. Aluminium zonweringslamellen beperken de zoninstraling, waardoor op warmere dagen oververhitting vermeden wordt.”

DUURZAAM GEBOUW, ‘INSTAPKLAAR’
Bij het ontwerp werd uiteraard ook aandacht besteed aan de energiezuinigheid en duurzaamheid van het gebouw. Een lucht/lucht-warmtepompsysteem zorgt voor de verwarming en koeling. Zowel in bedrijfshal als in de kantoren werd vloerverwarming geïntegreerd en overal werd gekozen voor
energiezuinige LED-verlichting. “Voor de kantoren werd bovendien een luchtbehandelingssysteem
geïnstalleerd op basis van een innovatieve technologie die onder meer ook bacteriën en virussen uit de binnenlucht haalt – een coronaproof oplossing dus”, sluit Kolk af. “Eventuele huurders kunnen hier direct aan de slag, want we leveren zowel hal als kantoren ‘plug & play’ op, inclusief alle technieken, leidingen en aansluitingen. Alleen het meubilair moeten ze zelf nog voorzien.”

Terug naar het nieuws overzicht

Vrijblijvende prijsindicatie

Op zoek naar een betrouwbare bouwer voor uw nieuwe ‘thuis’? Nieuwenhuis Bouwbedrijf is snel en efficiënt! Neem contact op of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen of bel 0548 – 53 79 00