Onzekerheid over stikstof, hoe nu verder?

Geplaatst op in de categorie Blog

De stikstofproblematiek heeft door een uitspraak van de Raad van State grote gevolgen voor de bouw. Veel ondernemingen zitten met hun handen in hun haar door de onzekerheid die is ontstaan door de uitspraak. Het probleem zit hem niet zozeer in de huizen of kantoren zelf maar vooral in de bouw daarvan. Daarvoor zijn zware machines nodig zoals kranen en shovels, vrachtwagens rijden materiaal naar de bouwplaats en de timmermannen en metselaars rijden in busjes naar hun werk. Daar komt tijdelijk veel stikstof bij vrij die neerslaat in de natuur.

Het is de bedoeling dat we met elkaar minder stikstof uitstoten. Dit is gunstig voor het halen van de gestelde natuur- en klimaatdoelen. Ook draagt het verminderen van uitstoot van stikstof bij aan een gezondere leefomgeving voor ons allemaal.

Om nauwkeurig per project de stikstofuitstoot in beeld te brengen wordt gebruikt gemaakt van het rekeninstrument “AERIUS”. Met dit rekeninstrument worden alle bronnen die stikstof uitstoten ingevoerd. De calculator geeft informatie over de totale depositie, de achtergronddepositie en de depositiebijdrage van de ingevoerde bronnen. Blijkt uit de berekening dat het project zorgt voor een te hoge stikstofdepositie op een stikstofgevoelig Natura 2000-gebied, dan dient er te worden gekeken naar maatregelen die ervoor zorgen dat de stikstofdepositie op het beoogde project beperkt wordt en ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden.

Heeft u bouwplannen?
Onze adviseurs zoeken naar een passende oplossing voor uw project en passen indien mogelijk onze bouwmethodiek aan om de benodigde vergunningen te verkrijgen.
Benader ons om de mogelijkheden te bespreken, ga voor contactgegevens naar deze pagina.

 

 

Terug naar het nieuws overzicht

Vrijblijvende prijsindicatie

Op zoek naar een betrouwbare bouwer voor uw nieuwe ‘thuis’? Nieuwenhuis Bouwbedrijf is snel en efficiënt! Neem contact op of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen of bel 0548 – 53 79 00