Omgevingsvergunning aanvragen
Vooroverleg met de gemeente
De aannemingsovereenkomst is getekend. Dit betekent dat wij het vergunningstraject starten. Het ontwerp bespreken we voorafgaand aan de officiële aanvraag bij de gemeente. Zo zorgen we ervoor dat de vaart erin blijft. Als de gemeente positief op het ontwerp voor uw bedrijfspand of bedrijfshal reageert, gaan we de omgevingsvergunning aanvragen.
De omgevingsvergunning
De gemeente heeft positief gereageerd op het schetsplan. Nu kunnen we het bouwplan indienen op het OmgevingsLoket (OLO). In deze fase werken wij de benodigde bouwkundige tekeningen uit: plattegronden, gevelaanzichten, constructieve principeschetsen en de meest belangrijke details. Het aanvragen van de omgevingsvergunning vullen we verder aan met onder andere:
- Een verkennend bodemonderzoek
- Sonderingen inclusief het funderingsadvies
- Wanneer er sprake is van kelderbouw is de kans groot dat er bemaling toegepast moet worden, wij verzorgen de benodigde rapportages en adviezen
- Constructief ontwerp van de staal- en betonconstructies
- Gesprekken met de brandweer aangaande vluchtroutes, compartimentering en brandwerendheid van het gebouw
- Bepalen van vluchtroutes, de vuurlastberekening, vaststellen benodigde brandmeld- en ontruimingsinstallatie en het maken van een branddoorslagberekening
- EPC-berekeningen inclusief de toetsingen aan het bouwbesluit
- Het maken van een terreintekening met daarop ook het rioleringsplan
Wanneer het plan compleet is zullen wij het bij de gemeente indienen. Mocht u zelf of de gemeente wijzigingen in het plan doorgevoerd willen hebben, dan is dit altijd mogelijk. Wij houden u daarbij op de hoogte van eventuele financiële gevolgen.