Certificaten duurzaamheid

Foto_Onze_Aanpak_Certificaten

BREEAM- & GPR-certificaat

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Method) is een internationaal duurzaamheidslabel. In samenwerking met een BREEAM-expert wordt het nieuw te bouwen bedrijfspand gescreend. Hierbij staan duurzame kwaliteit en het milieu voorop. BREEAM-NL is afgeleid van het internationale BREEAM en wordt ontwikkeld en beheerd door de Dutch Green Building Council. Het ontwerp van uw bedrijfspand wordt zo natuurlijk en organisch mogelijk aangepakt. Een goede BREEAM-certificering begint al bij de schil en werkt door het hele pand. Dit kan onder andere door de volgende aanpassingen:

  • Het toepassen van CO2-gestuurde ventilatie met warmeterugwinning uit de ventilatielucht
  • Een laag temperatuur verwarmingssysteem
  • Energiezuinige LED-verlichting met aanwezigheidsdetectie en daglichtsensoren
  • De toepassing van PV-panelen

Ook GPR-Gebouw is een duurzaamheidslabel, waarbij de duurzaamheid van bestaande bouw, nieuwbouw en grootschalige renovatie van woning- en utiliteitsbouw wordt gemeten. Dit gebeurt tijdens iedere fase van duurzaam bouwen: beleid, ontwerp, realisatie en renovatie. Via rapportcijfers voor energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde ziet u in een oogopslag hoe uw gebouw, project of plan presteert. Vergelijkingen maakt u in een handomdraai. GPR-Gebouw is toonaangevend in Nederland, wordt breed toegepast en is landelijk erkend. De software is eenvoudig, accuraat en gebruiksvriendelijk.

ISO 9001 & VCA

We passen dus duurzame bouwmaterialen toe. Materialen die een lage milieubelasting hebben, zowel bij de winning en productie, als bij de recycling van het materiaal. Daarom gebruiken we alleen gecertificeerd duurzaam hout voor de verwerking in het pand. Dit hout is Keurhout gecertificeerd. Aangezien Nieuwenhuis Bouwbedrijf al ISO 9001 en VCA gecertificeerd is, was de Keurhout certificering goed te implementeren.

Altijd één vast aanspreekpunt

Wilt u weten hoe wij uw ideeën en wensen realiseren? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismakingsgesprek om de mogelijkheden voor uw gewenste kantoor te bespreken of voor een offerte op maat. Wilt u liever snel eerst een vrijblijvende prijsindicatie? Laat dan uw gegevens en vraag achter in het interesse/vragenveld. U ontvangt de geheel vertrouwelijke kosteninschatting zo snel mogelijk van ons retour.

Neem nu contact op of bel 0548 – 53 79 00