Nieuws

Bouwbedrijf Nieuwenhuis bouwt nieuwe bedrijfshal voor Comhan Holland B.V.

Geplaatst op in de categorie In de media

Afgelopen december hebben wij de nieuwbouw van Comhan Holland B.V. in Uithoorn opgeleverd. Comhan is een producerende groothandel op het gebied van aluminium platen, aluminium profielen en slimme aluminium systemen.

Dit betekent dat er ruimte is ontstaan voor een aanzienlijk breder en dieper assortiment voor bedrijven in de bouw, industrie en visuele communicatie. De verticaal geplaatste zwaarden op de buitengevel, geven het pand een extra dimensie. De schaduwwerking die hierdoor ontstaat zorgt ervoor dat het pand op ieder moment van de dag een andere uitstraling heeft.

Met het nieuwe automatisch gestuurde magazijn is Comhan weer klaar voor de toekomst. Zoals de opdrachtgever al aangaf: “Als alles op z’n plaats valt, zie je hoe mooi perfectie is”.

 

Lees meer

Nieuwenhuis bouwt opvallend glazen visitekaartje voor Volvo Serva in Nijkerk

Geplaatst op in de categorie In de media

In de afgelopen editie van Stedenbouw, het platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie werd het nieuwbouwproject van Volvo-dealer Serva uitgelicht. Wij waren als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de realisatie van de onlangs opgeleverde showroom van 3.000 m² en bijbehorende werkplaats van 1.000 m². De grote vliesgevel met diffuse beglazing zorgt voor een ononderbroken inkijk, terwijl speciaal uitgewerkte kijkvensters de eigenaar toelaten om bepaalde wagens tijdelijk in de schijnwerpers te zetten. Het nieuwe pand voldoet aan alle huidige eisen op het vlak van duurzaamheid en energieprestaties. Het strak uitgevoerde ontwerp langs de A28, is een echt visitekaartje voor het automerk.

Als design & build bouwer zijn we meestal verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de constructie waardoor we het gehele bouwtraject van A tot Z kunnen begeleiden. Wij realiseren totaalprojecten in heel Nederland; ontwikkelen, ontwerpen, calculeren, dimensioneren en natuurlijk bouwen. Daarbij verzorgen we alle facetten die bij de verschillende trajecten horen.

In tegenstelling tot de meeste andere projecten werd het ontwerp van de Serva-garage in Nijkerk niet op onze ontwerpafdeling gemaakt, maar door de architectenafdeling van Volvo. Er moet namelijk worden voldaan aan internationaal vastgestelde eisen van het automerk. Samenwerken met de huisarchitect van Volvo?! Geen probleem, leuk! Door de ervaring met andere projecten in de automotive sector hebben we onze bijdrage kunnen leveren tot een optimalisatie van het ontwerp.

De indrukwekkende raampartij van het pand zorgt voor een uitnodigende gevel. Er is daarnaast ook aandacht besteed aan de luchtdichtheid om ongecontroleerde luchtstromen te voorkomen. De dak- en gevelbeplating speelt een belangrijke rol bij het wind- en waterdicht maken van het gebouw. De gevelbeplating draagt daarnaast een steentje bij aan de esthetische afwerking van het gebouw. In dit specifieke geval zijn de sandwichpanelen overkleed met horizontaal gedemonteerde stalen profielplaten. Niet alleen aan de buitenkant geldt een hoge graad van afwerking. Ook aan de binnenkant is gekozen voor een hoogwaardige afwerking met eiken plafonds, glazen wanden en elegante staalconstructies.

Naast de volledige realisatie van de bouw, werd ook de volledige coördinatie van bijvoorbeeld de gehele technische installaties door ons verzorgd. De technische installaties zorgen voor een energie-efficiënt en duurzaam gebouw. Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld via warmtepomptechnologie en er is bewust gekozen voor energiezuinige LED-verlichting. Uiteraard is het pand ook voorzien van zonnepanelen, waarmee de Volvo-dealer klaar is voor de dag van morgen.

Lees meer

Onzekerheid over stikstof, hoe nu verder?

Geplaatst op in de categorie Blog

De stikstofproblematiek heeft door een uitspraak van de Raad van State grote gevolgen voor de bouw. Veel ondernemingen zitten met hun handen in hun haar door de onzekerheid die is ontstaan door de uitspraak. Het probleem zit hem niet zozeer in de huizen of kantoren zelf maar vooral in de bouw daarvan. Daarvoor zijn zware machines nodig zoals kranen en shovels, vrachtwagens rijden materiaal naar de bouwplaats en de timmermannen en metselaars rijden in busjes naar hun werk. Daar komt tijdelijk veel stikstof bij vrij die neerslaat in de natuur.

Het is de bedoeling dat we met elkaar minder stikstof uitstoten. Dit is gunstig voor het halen van de gestelde natuur- en klimaatdoelen. Ook draagt het verminderen van uitstoot van stikstof bij aan een gezondere leefomgeving voor ons allemaal.

Om nauwkeurig per project de stikstofuitstoot in beeld te brengen wordt gebruikt gemaakt van het rekeninstrument “AERIUS”. Met dit rekeninstrument worden alle bronnen die stikstof uitstoten ingevoerd. De calculator geeft informatie over de totale depositie, de achtergronddepositie en de depositiebijdrage van de ingevoerde bronnen. Blijkt uit de berekening dat het project zorgt voor een te hoge stikstofdepositie op een stikstofgevoelig Natura 2000-gebied, dan dient er te worden gekeken naar maatregelen die ervoor zorgen dat de stikstofdepositie op het beoogde project beperkt wordt en ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden.

Heeft u bouwplannen?
Onze adviseurs zoeken naar een passende oplossing voor uw project en passen indien mogelijk onze bouwmethodiek aan om de benodigde vergunningen te verkrijgen.
Benader ons om de mogelijkheden te bespreken, ga voor contactgegevens naar deze pagina.

 

 

Lees meer

“Afrikaanse Lodge” gebouwd door Nieuwenhuis Bouwbedrijf wint Twentse vastgoedprijs 2019

Geplaatst op in de categorie In de media

Wat begon met de wens om een tweede thuis en een inspirerende werkplek te realiseren voor hun medewerkers is afgelopen woensdag uitgemond in een mooie erkenning door de jury van de Twentse Vastgoedprijs 2019. 

Zij oordeelden namelijk dat het bedrijfspand wat wij hebben gebouwd voor Niverplast het meest onderscheidend is op het gebied van duurzaamheid, ambitie, lef en werkgenot. 

De schets van Niverplast

Niverplast (160 medewerkers) is een bouwer van verpakkingsmachines. Zij hadden het plan om een nieuw bedrijfspand te laten bouwen. De ideeën  van Niverplast voor een rond gebouw met een doorsnede van 100 meter zijn door ons in de schetsontwerpen verwerkt en gepresenteerd.

Op basis van deze schetsen is de gehele verdere uitwerking van het ambitieuze pand aan ons overgelaten.

Het pand, dat het uiterlijk heeft van een Afrikaanse lodge, ziet er aan de buitenkant bijzonder fraai uit. Binnenin het pand is een zeer functionele bedrijfsruimte gecreëerd.

Daarnaast is het pand bijvoorbeeld ook voorzien van een groendak, zonnepanelen en led-verlichting.

Twentse vastgoedprijs

Afgelopen woensdag werd dit pand, en Niverplast, door de jury van de Twentse vastgoedprijs beloond met de hoofdprijs. Omdat Niverplast van mening was dat wij een groot deel van de eer moesten krijgen, waarvoor dank, werd de prijs in ontvangst genomen door onze directeur Jacob Kolk.

Jacob Kolk: Het was een heel bijzonder project. Het is namelijk een rond gebouw wat wij gebouwd hebben met de bedrijfsprocessen aan de buitenkant en de kantoren in het midden. Er is tevens een BREEAM Excellent certificaat aan toegekend. Kortom een heel duurzaam pand voor een heel bijzondere klant.

Bouwbedrijf Nieuwenhuis is uiteraard trots op de samenwerking met Niverplast en hoopt in de toekomst nog vaker dergelijke prijzen in de wacht te slepen. Het is een mooie erkenning voor het vakwerk wat wij dagelijks vol overgave trachten te leveren!

Bent u benieuwd naar het complete juryrapport? Deze kunt u hier downloaden.

Lees meer

Eerste paal Comhan een feit!

Geplaatst op in de categorie Overige

Comhan Holland breidt uit: we bouwen voor dit bedrijf het nieuwe hoogbouwmagazijn! 15 April  hebben wij de eerste paal de geslagen, een paar dagen later is ook een 2e heimachine ingezet. Het tempo is daarom hoog! Eind 2019 zal het pand gereed zijn voor gebruik en kan de inbouw van de magazijninstallaties starten.

Lees meer

Uitbreiding Intergas verwarming: restwarmte testproces ketels wordt hergebruikt

Geplaatst op in de categorie In de media

Dit artikel is gepubliceerd in Stedenbouw Magazine.

Wanneer bedrijven zelf een pand ontwikkelen, hebben ze niet zelden een duidelijke visie, en kiezen ze uitvoerende partners die bij hun filosofie passen. Intergas Verwarming in Coevorden wilde in principe een conventioneel productiepand, liet Nieuwenhuis Bouwbedrijf een turnkey project realiseren en het werd iets bijzonders: een vestiging met productie in het zicht van de passant, en met een aantal innovatieve esthetische en energetische foefjes.

Lees meer

Vrijblijvende prijsindicatie

Op zoek naar een betrouwbare bouwer voor uw nieuwe ‘thuis’? Nieuwenhuis Bouwbedrijf is snel en efficiënt! Neem contact op of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen of bel 0548 – 53 79 00