Nieuws

‘PLUG & PLAY’ kantoor- en bedrijfsgebouw

Geplaatst op in de categorie In de media

In editie 767 van Stedenbouw wordt het door ons gerealiseerde bedrijfsgebouw voor MABO Invest in Lelystad uitgelicht. In opdracht van MABO Invest realiseerde Nieuwenhuis Bouwbedrijf in Lelystad een nieuw project met een totale oppervlakte van 3010 m², opgedeeld in een kantoorruimte en een bedrijfshal. Het gebouw is ontworpen voor minimaal twee huurders, maar kan ook in meer zones verdeeld worden. De bouwwerkzaamheden startten na de bouwvak vorig jaar en recent werd het pand opgeleverd. Uitzonderlijk aan de aanpak van het bouwbedrijf uit Rijssen was het feit dat de opdrachtgever vanaf de ontwerpfase al wist wat de eindprijs van zijn project zou zijn.

EÉN AANSPREEKPUNT
De opdrachtgever wist al langer dat ze met een dergelijk project bij Nie

uwenhuis Bouwbedrijf aan het juiste adres zou zijn. Dat hadden gemeenschappelijk gerealiseerde projecten uit het verleden al bewezen. “We willen voor onze klanten veel meer zijn dan louter maar een bouwbedrijf en hen eigenlijk volledig ontzorgen. Zo staan we in voor de gehele ontwikkeling, het ontwerp, de calculatie en de dimensionering van een gebouw, maar ook voor alle facetten die men daarnaast nog tijdens het project tegenkomt. We voeren daarbij zoveel mogelijk in eigen beheer uit en, indien nodig, kunnen we ook nog een beroep doen op een breed netwerk van relaties”, vertelt algemeen directeur Jacob Kolk. “We zijn eerst met de opdrachtgever rond de tafel gaan zitten om te kijken wat precies de wensen waren. Op basis daarvan tekende onze ontwerpafdeling een eerste schetsplan, dat na goedkeuring definitief uitgewerkt werd door onze ingenieurs. Tegelijk werd in deze ontwerpfase ook
al de prijs definitief vastgelegd. Zo werken we graag, want dan komen onze klanten nooit voor
onaangename verrassingen te staan. Na de ondertekening van de overeenkomst met MABO hebben
we de nodige vergunningen aangevraagd en is tegelijk de werkvoorbereiding gestart.”

KANTOOR EN BEDRIJFSHAL
Dit pand in Lelystad bouwt MABO als vastgoed, want ze is nog op zoek naar twee of meer huurders. Bij het ontwerp is hier dan ook rekening mee gehouden. Zo werd de bedrijfshal met een oppervlakte van 1610 m² door middel van een brandwerende wand opgesplitst in twee gelijke compartimenten. “Het kantoorgedeelte bestaat uit drie bouwlagen, goed voor een totale oppervlakte van 1400 m², die boven het maaiveld getild werden en op acht platte prefab betonnen kolommen steunen. Tussen die kolommen komen parkeerplaatsen. Ook deze kantoorruimte kan opgedeeld worden in verschillende zones rond de centraal geïntegreerde trap en lift”, licht de directeur toe. “Een vliesgevel met grote glaspartijen en slanke aluminium profielen zorgt voor de nodige lichtinval in de ruimtes. Aluminium zonweringslamellen beperken de zoninstraling, waardoor op warmere dagen oververhitting vermeden wordt.”

DUURZAAM GEBOUW, ‘INSTAPKLAAR’
Bij het ontwerp werd uiteraard ook aandacht besteed aan de energiezuinigheid en duurzaamheid van het gebouw. Een lucht/lucht-warmtepompsysteem zorgt voor de verwarming en koeling. Zowel in bedrijfshal als in de kantoren werd vloerverwarming geïntegreerd en overal werd gekozen voor
energiezuinige LED-verlichting. “Voor de kantoren werd bovendien een luchtbehandelingssysteem
geïnstalleerd op basis van een innovatieve technologie die onder meer ook bacteriën en virussen uit de binnenlucht haalt – een coronaproof oplossing dus”, sluit Kolk af. “Eventuele huurders kunnen hier direct aan de slag, want we leveren zowel hal als kantoren ‘plug & play’ op, inclusief alle technieken, leidingen en aansluitingen. Alleen het meubilair moeten ze zelf nog voorzien.”

Lees meer

Bedrijfsverzamelgebouw met hoogwaardige uitstraling krijgt vorm!

Geplaatst op in de categorie In de media

In Hoofddorp zijn we bezig met het plaatsen van de dak- en wandbeplating voor een modern bedrijfsverzamelgebouw. Het gebouw bestaat uit 24 units, waarvan er maar weinig identiek aan elkaar zijn. Kunnen jullie je al voorstellen dat het er straks uit ziet zoals op de laatste afbeelding? Wij wel!

Het ontwerp voor dit gebouw is bedacht en gedimensioneerd op onze eigen ontwerpafdeling. Om diversiteit in gebruikers te krijgen is gekozen voor een speels maar strak ontwerp. Dit is uiteindelijk ook gelukt gezien de toekomstige gebruikers in uiteenlopende branches actief zijn. Zo biedt het pand straks onder andere onderdak aan een kapperszaak, advocatenkantoor, autobedrijf, makelaarskantoor en reclamebureau.

Omdat het gebouw wordt gerealiseerd aan de rand van een woonwijk is er gekozen om de voorzijde van het gebouw met de woonwijk te verbinden. Deze zijde van het gebouw is bestemd voor horeca met onder andere een pizzeria, eethuis en broodjeszaak. Daarnaast is er ruimte voor een terras en meerdere ontmoetingsplekken.

Er is bewust gekozen voor een hoogwaardige afwerking. Dit zorgt ervoor dat het gebouw opvalt in de wijk, wat de functie ten goede komt. Dankzij de uitgekiende detaillering en planning weten we het budget goed in de hand te houden waardoor wij ervoor kunnen zorgen dat hoogwaardig niet gelijk betekent dat het heel kostbaar is. Onze toppers op de bouwplaats zorgen ervoor dat het gebouw nu echt tot leven komt!

     

 

Lees meer

Nieuwenhuis Bouwbedrijf bestaat 40 jaar!

Geplaatst op in de categorie In de media

Hiep hiep hoera!! Vandaag vieren wij ons 40-jarig bestaan. Op 1 april 1980 startten de gebroeders Nieuwenhuis met het idee om bouwen voor iedereen bereikbaar te maken. Wat begonnen is als makelaarskantoor en in het bemiddelen bij de verkoop van bestaande onroerende zaken, is uitgegroeid tot een organisatie die zich vooral bezighoudt met het realiseren van duurzame gebouwen. Door intensieve samenwerking met andere disciplines in de bouwwereld zijn wij in staat complete bouwplannen te ontwikkelen. Het principe van korte lijnen en een zo compleet mogelijk product verkopen was tijdens de oprichting voor de broers belangrijk. Hier ligt ook de grondslag van het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wij zijn er trots op dat deze basisprincipes nog steeds als speerpunten gelden in onze huidige bedrijfsvoering. Onze maatschappelijke betrokkenheid beperkt zich niet tot het zo veel mogelijk zekerheid bieden aan en goed zorgdragen voor werknemers en daarmee indirect zijn of haar eventuele huisgenoten. Om te ondernemen en onze missie te realiseren hebben we meer nodig dan onze opdrachtgevers en werknemers. De maatschappij gunt ons de noodzakelijke ruimte om de activiteiten te kunnen ontplooien. Wij willen daarom nuchter blijven. Dit helpt ons op een verantwoordelijke manier zaken te doen. Inmiddels is de Nieuwenhuis Groep uitgegroeid tot een onderneming waar dagelijks ongeveer 350 mensen werkzaam zijn.

Deze bijzondere mijlpaal hadden wij nooit bereikt zonder het vertrouwen van onze klanten, de samenwerking met partners en de inzet van al onze collega’s. Nog steeds bouwen we met ontzettend veel passie aan onze visie op huisvestingsvraagstukken van vele klanten.

Wij hopen dit later in het jaar te vieren in verband met de huidige COVID-19 ontwikkelingen. Ook in deze situatie staat het welzijn van gezondheid van klant en medewerker voorop en houden wij ons aan de voorschriften en adviezen die gegeven worden. Wij hopen nog jarenlang samen te kunnen bouwen en wensen iedereen het beste voor de komende tijd. Veel geluk, gezondheid en plezier. Op naar de 50 jaar samen bouwen!

Lees meer

Bouwbedrijf Nieuwenhuis bouwt nieuwe bedrijfshal voor Comhan Holland B.V.

Geplaatst op in de categorie In de media

Afgelopen december hebben wij de nieuwbouw van Comhan Holland B.V. in Uithoorn opgeleverd. Comhan is een producerende groothandel op het gebied van aluminium platen, aluminium profielen en slimme aluminium systemen.

Dit betekent dat er ruimte is ontstaan voor een aanzienlijk breder en dieper assortiment voor bedrijven in de bouw, industrie en visuele communicatie. De verticaal geplaatste zwaarden op de buitengevel, geven het pand een extra dimensie. De schaduwwerking die hierdoor ontstaat zorgt ervoor dat het pand op ieder moment van de dag een andere uitstraling heeft.

Met het nieuwe automatisch gestuurde magazijn is Comhan weer klaar voor de toekomst. Zoals de opdrachtgever al aangaf: “Als alles op z’n plaats valt, zie je hoe mooi perfectie is”.

 

Lees meer

40 Jaar samen bouwen

Geplaatst op in de categorie In de media

Het aftellen is begonnen! Over precies 3 weken bestaat Nieuwenhuis Bouwbedrijf 40 jaar! Op 1 april vieren wij dat we als onderdeel van de Nieuwenhuis Groep veertig jaar “SAMEN BOUWEN” aan dromen. Deze mijlpaal is de rode draad voor een jubileumjaar vol inspirerende evenementen en interessante terugblikken. In veertig jaar hebben we als familiebedrijf tientallen utiliteitsprojecten gerealiseerd. Projecten van groot tot klein, waar we trots op zijn!

Dit jaar bestaan wij veertig jaar! In deze veertig jaar bouwen wij samen met ons moeder- en zusterbedrijven aan de dromen van onze opdrachtgevers. Bouwen zit dus in ons DNA: of het nu huizen of bedrijfsgebouwen zijn, wij werken elke dag met passie en vakmanschap om de dromen van onze opdrachtgevers te realiseren. Maar we bouwen ook aan onze eigen dromen.

SAMEN BOUWEN AAN DROMEN

Op 1 april 1980 startten de gebroeders Nieuwenhuis als zelfstandig makelaar. Het was hun droom om nieuwbouwwoningen voor iedereen bereikbaar te maken. Daarom groeide het makelaarskantoor gedurende de jaren 80 uit naar een bouwbedrijf. In het begin was dit door een intensieve samenwerking met verschillende disciplines in de bouwwereld. Maar al snel werden alle onderdelen van de ontwikkeling en realisatie van een bouwproject in eigen huis gehaald.

Nieuwenhuis Bouwbedrijf is inmiddels veel meer dan alleen een bouwbedrijf. We verzorgen de gehele ontwikkeling, ontwerp, calculatie en dimensionering van een gebouw. Ook alle facetten die tijdens dit traject aan de orde komen, denk bijvoorbeeld aan de aanvraag van de bouwvergunning.

Elke opdrachtgever, van particulier, gebruiker, exploitant en ontwikkelaar tot belegger, vastgoedhandelaar en huurder, is bij Nieuwenhuis Bouwbedrijf voor (nieuw) bouwprojecten aan het juiste adres.

Het jubileumjaar wordt afgetrapt met de Open Dagen van SelektHuis. Twee keer per jaar organiseren zij deze dagen op onze hoofdvestiging in Rijssen om een kijkje in ons bedrijf te geven. Dit keer wordt er groots uitgepakt met een feestelijk tintje. Meer weten? Klik hier

Lees meer

Nieuwenhuis bouwt opvallend glazen visitekaartje voor Volvo Serva in Nijkerk

Geplaatst op in de categorie In de media

In de afgelopen editie van Stedenbouw, het platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie werd het nieuwbouwproject van Volvo-dealer Serva uitgelicht. Wij waren als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de realisatie van de onlangs opgeleverde showroom van 3.000 m² en bijbehorende werkplaats van 1.000 m². De grote vliesgevel met diffuse beglazing zorgt voor een ononderbroken inkijk, terwijl speciaal uitgewerkte kijkvensters de eigenaar toelaten om bepaalde wagens tijdelijk in de schijnwerpers te zetten. Het nieuwe pand voldoet aan alle huidige eisen op het vlak van duurzaamheid en energieprestaties. Het strak uitgevoerde ontwerp langs de A28, is een echt visitekaartje voor het automerk.

Als design & build bouwer zijn we meestal verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de constructie waardoor we het gehele bouwtraject van A tot Z kunnen begeleiden. Wij realiseren totaalprojecten in heel Nederland; ontwikkelen, ontwerpen, calculeren, dimensioneren en natuurlijk bouwen. Daarbij verzorgen we alle facetten die bij de verschillende trajecten horen.

In tegenstelling tot de meeste andere projecten werd het ontwerp van de Serva-garage in Nijkerk niet op onze ontwerpafdeling gemaakt, maar door de architectenafdeling van Volvo. Er moet namelijk worden voldaan aan internationaal vastgestelde eisen van het automerk. Samenwerken met de huisarchitect van Volvo?! Geen probleem, leuk! Door de ervaring met andere projecten in de automotive sector hebben we onze bijdrage kunnen leveren tot een optimalisatie van het ontwerp.

De indrukwekkende raampartij van het pand zorgt voor een uitnodigende gevel. Er is daarnaast ook aandacht besteed aan de luchtdichtheid om ongecontroleerde luchtstromen te voorkomen. De dak- en gevelbeplating speelt een belangrijke rol bij het wind- en waterdicht maken van het gebouw. De gevelbeplating draagt daarnaast een steentje bij aan de esthetische afwerking van het gebouw. In dit specifieke geval zijn de sandwichpanelen overkleed met horizontaal gedemonteerde stalen profielplaten. Niet alleen aan de buitenkant geldt een hoge graad van afwerking. Ook aan de binnenkant is gekozen voor een hoogwaardige afwerking met eiken plafonds, glazen wanden en elegante staalconstructies.

Naast de volledige realisatie van de bouw, werd ook de volledige coördinatie van bijvoorbeeld de gehele technische installaties door ons verzorgd. De technische installaties zorgen voor een energie-efficiënt en duurzaam gebouw. Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld via warmtepomptechnologie en er is bewust gekozen voor energiezuinige LED-verlichting. Uiteraard is het pand ook voorzien van zonnepanelen, waarmee de Volvo-dealer klaar is voor de dag van morgen.

Lees meer

Onzekerheid over stikstof, hoe nu verder?

Geplaatst op in de categorie Blog

De stikstofproblematiek heeft door een uitspraak van de Raad van State grote gevolgen voor de bouw. Veel ondernemingen zitten met hun handen in hun haar door de onzekerheid die is ontstaan door de uitspraak. Het probleem zit hem niet zozeer in de huizen of kantoren zelf maar vooral in de bouw daarvan. Daarvoor zijn zware machines nodig zoals kranen en shovels, vrachtwagens rijden materiaal naar de bouwplaats en de timmermannen en metselaars rijden in busjes naar hun werk. Daar komt tijdelijk veel stikstof bij vrij die neerslaat in de natuur.

Het is de bedoeling dat we met elkaar minder stikstof uitstoten. Dit is gunstig voor het halen van de gestelde natuur- en klimaatdoelen. Ook draagt het verminderen van uitstoot van stikstof bij aan een gezondere leefomgeving voor ons allemaal.

Om nauwkeurig per project de stikstofuitstoot in beeld te brengen wordt gebruikt gemaakt van het rekeninstrument “AERIUS”. Met dit rekeninstrument worden alle bronnen die stikstof uitstoten ingevoerd. De calculator geeft informatie over de totale depositie, de achtergronddepositie en de depositiebijdrage van de ingevoerde bronnen. Blijkt uit de berekening dat het project zorgt voor een te hoge stikstofdepositie op een stikstofgevoelig Natura 2000-gebied, dan dient er te worden gekeken naar maatregelen die ervoor zorgen dat de stikstofdepositie op het beoogde project beperkt wordt en ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden.

Heeft u bouwplannen?
Onze adviseurs zoeken naar een passende oplossing voor uw project en passen indien mogelijk onze bouwmethodiek aan om de benodigde vergunningen te verkrijgen.
Benader ons om de mogelijkheden te bespreken, ga voor contactgegevens naar deze pagina.

 

 

Lees meer

“Afrikaanse Lodge” gebouwd door Nieuwenhuis Bouwbedrijf wint Twentse vastgoedprijs 2019

Geplaatst op in de categorie In de media

Wat begon met de wens om een tweede thuis en een inspirerende werkplek te realiseren voor hun medewerkers is afgelopen woensdag uitgemond in een mooie erkenning door de jury van de Twentse Vastgoedprijs 2019. 

Zij oordeelden namelijk dat het bedrijfspand wat wij hebben gebouwd voor Niverplast het meest onderscheidend is op het gebied van duurzaamheid, ambitie, lef en werkgenot. 

De schets van Niverplast

Niverplast (160 medewerkers) is een bouwer van verpakkingsmachines. Zij hadden het plan om een nieuw bedrijfspand te laten bouwen. De ideeën  van Niverplast voor een rond gebouw met een doorsnede van 100 meter zijn door ons in de schetsontwerpen verwerkt en gepresenteerd.

Op basis van deze schetsen is de gehele verdere uitwerking van het ambitieuze pand aan ons overgelaten.

Het pand, dat het uiterlijk heeft van een Afrikaanse lodge, ziet er aan de buitenkant bijzonder fraai uit. Binnenin het pand is een zeer functionele bedrijfsruimte gecreëerd.

Daarnaast is het pand bijvoorbeeld ook voorzien van een groendak, zonnepanelen en led-verlichting.

Twentse vastgoedprijs

Afgelopen woensdag werd dit pand, en Niverplast, door de jury van de Twentse vastgoedprijs beloond met de hoofdprijs. Omdat Niverplast van mening was dat wij een groot deel van de eer moesten krijgen, waarvoor dank, werd de prijs in ontvangst genomen door onze directeur Jacob Kolk.

Jacob Kolk: Het was een heel bijzonder project. Het is namelijk een rond gebouw wat wij gebouwd hebben met de bedrijfsprocessen aan de buitenkant en de kantoren in het midden. Er is tevens een BREEAM Excellent certificaat aan toegekend. Kortom een heel duurzaam pand voor een heel bijzondere klant.

Bouwbedrijf Nieuwenhuis is uiteraard trots op de samenwerking met Niverplast en hoopt in de toekomst nog vaker dergelijke prijzen in de wacht te slepen. Het is een mooie erkenning voor het vakwerk wat wij dagelijks vol overgave trachten te leveren!

Bent u benieuwd naar het complete juryrapport? Deze kunt u hier downloaden.

Lees meer

Eerste paal Comhan een feit!

Geplaatst op in de categorie Overige

Comhan Holland breidt uit: we bouwen voor dit bedrijf het nieuwe hoogbouwmagazijn! 15 April  hebben wij de eerste paal de geslagen, een paar dagen later is ook een 2e heimachine ingezet. Het tempo is daarom hoog! Eind 2019 zal het pand gereed zijn voor gebruik en kan de inbouw van de magazijninstallaties starten.

Lees meer

Vrijblijvende prijsindicatie

Op zoek naar een betrouwbare bouwer voor uw nieuwe ‘thuis’? Nieuwenhuis Bouwbedrijf is snel en efficiënt! Neem contact op of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen of bel 0548 – 53 79 00