Nieuwenhuis bouwt opvallend glazen visitekaartje voor Volvo Serva in Nijkerk

Geplaatst op in de categorie In de media

In de afgelopen editie van Stedenbouw, het platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie werd het nieuwbouwproject van Volvo-dealer Serva uitgelicht. Wij waren als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de realisatie van de onlangs opgeleverde showroom van 3.000 m² en bijbehorende werkplaats van 1.000 m². De grote vliesgevel met diffuse beglazing zorgt voor een ononderbroken inkijk, terwijl speciaal uitgewerkte kijkvensters de eigenaar toelaten om bepaalde wagens tijdelijk in de schijnwerpers te zetten. Het nieuwe pand voldoet aan alle huidige eisen op het vlak van duurzaamheid en energieprestaties. Het strak uitgevoerde ontwerp langs de A28, is een echt visitekaartje voor het automerk.

Als design & build bouwer zijn we meestal verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de constructie waardoor we het gehele bouwtraject van A tot Z kunnen begeleiden. Wij realiseren totaalprojecten in heel Nederland; ontwikkelen, ontwerpen, calculeren, dimensioneren en natuurlijk bouwen. Daarbij verzorgen we alle facetten die bij de verschillende trajecten horen.

In tegenstelling tot de meeste andere projecten werd het ontwerp van de Serva-garage in Nijkerk niet op onze ontwerpafdeling gemaakt, maar door de architectenafdeling van Volvo. Er moet namelijk worden voldaan aan internationaal vastgestelde eisen van het automerk. Samenwerken met de huisarchitect van Volvo?! Geen probleem, leuk! Door de ervaring met andere projecten in de automotive sector hebben we onze bijdrage kunnen leveren tot een optimalisatie van het ontwerp.

De indrukwekkende raampartij van het pand zorgt voor een uitnodigende gevel. Er is daarnaast ook aandacht besteed aan de luchtdichtheid om ongecontroleerde luchtstromen te voorkomen. De dak- en gevelbeplating speelt een belangrijke rol bij het wind- en waterdicht maken van het gebouw. De gevelbeplating draagt daarnaast een steentje bij aan de esthetische afwerking van het gebouw. In dit specifieke geval zijn de sandwichpanelen overkleed met horizontaal gedemonteerde stalen profielplaten. Niet alleen aan de buitenkant geldt een hoge graad van afwerking. Ook aan de binnenkant is gekozen voor een hoogwaardige afwerking met eiken plafonds, glazen wanden en elegante staalconstructies.

Naast de volledige realisatie van de bouw, werd ook de volledige coördinatie van bijvoorbeeld de gehele technische installaties door ons verzorgd. De technische installaties zorgen voor een energie-efficiënt en duurzaam gebouw. Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld via warmtepomptechnologie en er is bewust gekozen voor energiezuinige LED-verlichting. Uiteraard is het pand ook voorzien van zonnepanelen, waarmee de Volvo-dealer klaar is voor de dag van morgen.

Terug naar het nieuws overzicht

Vrijblijvende prijsindicatie

Op zoek naar een betrouwbare bouwer voor uw nieuwe ‘thuis’? Nieuwenhuis Bouwbedrijf is snel en efficiënt! Neem contact op of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen of bel 0548 – 53 79 00