Nieuwbouw bijzonder bedrijfspand in Nijverdal (Overijssel)

Geplaatst op in de categorie Overige

Niverplast uit Rijssen heeft inmiddels besloten om samen met Nieuwenhuis Bouwbedrijf een compleet nieuwbouwplan in Nijverdal te realiseren. Niverplast, bekend als ontwerper en producent volautomatische verpakkingslijnen voor de voedingsindustrie  en bekend als leverancier van verpakkingsmaterialen voor dezelfde voedingsindustrie, heeft er voor gekozen om samen met Nieuwenhuis Bouwbedrijf het gehele bouwtraject van ontwerp tot en met de bouw te realiseren.

Ontwerp
Het ontwerp van het bedrijfspand is zeker een bijzonder ontwerp te noemen, waarbij direct de ronde vormgeving in het oog springt maar ook diverse accentueringen bij de entree. Boven het hoofdvolume uitstekend is het kantoorgebouw te zien dat geheel doorloopt tot op de begane grond. Het ontwerp kenmerkt zich ook doordat de kantooromgevingen helemaal in de binnenste zone zijn gesitueerd waaromheen de productielocaties zijn geplaatst. Om voldoende daglicht in het kantoor te kunnen waarborgen is in het centrum van het gebouw een binnentuin met daaromheen liggende glazen gevels van het kantoor voorzien.

Duurzaamheid
Bij dit project wordt ook zeker gedacht aan toepassing van duurzame en natuurlijke materialen. De gevels zijn bijvoorbeeld voorzien van houten geveldelen, op het dak wordt deels voorzien in groene daken wat een natuurlijke uitstraling aan het pand geeft. De technische installaties zullen energiezuinig worden, wat de realisatie van het duurzame bedrijfspand mede kan bewerkstelligen. Door toepassing van dergelijke maatregelen is de stap dan ook relatief makkelijk gezet om aan Breeam-certificering te werken. Nieuwenhuis Bouwbedrijf heeft over deze duurzame onderwerpen reeds de nodige kennis in bezit, ook op het gebied van fiscale en subsidiabele mogelijkheden. Het project Brink Climate Systems in Staphorst is daar een sprekend voorbeeld van.
Op dit moment wordt er nog een definitieve keuze gemaakt wat betreft de vestigingsplaats van het nieuw te bouwen bedrijfspand.

Design and Build
Nieuwenhuis Bouwbedrijf is vanaf het eerste ontwerp reeds betrokken bij deze bouwplannen, wij kunnen hier dan ook spreken van een Design and Build constructie waarbij wij ook de complete Tunkey-realisatie van het gebouw zullen uitvoeren.

Terug naar het nieuws overzicht

Vrijblijvende prijsindicatie

Op zoek naar een betrouwbare bouwer voor uw nieuwe ‘thuis’? Nieuwenhuis Bouwbedrijf is snel en efficiënt! Neem contact op of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen of bel 0548 – 53 79 00