Nieuw pand Intergas: geen me-too bedrijf!

Geplaatst op in de categorie Overige

‘Voorsprong door techniek’ is niet alleen de slogan van Audi, maar ook van Intergas Verwarming uit Coevorden. De ‘Audi onder de cv-ketels’ wil niet alleen vooruitstrevend zijn in haar producten, maar ook in haar uitstraling. Bouwbedrijf Nieuwenhuis realiseerde daarom een nieuw pand waarbij techniek en functionaliteit voorop staan.

“Het was in eerste instantie niet de bedoeling om een nieuw pand te bouwen”, vertelt Peter Cool, technisch directeur van Intergas Verwarming. “Eigenlijk wilden we ons huidige pand verbouwen, tot een aandeelhouder ons tot nieuwbouw overhaalde. Geld steken in een oud pand is namelijk als een oude auto opknappen: hij wordt misschien wel mooi, maar niet modern. De oude locatie was het eigenlijk niet meer waard om te upgraden.”

Vertrouwen: ‘wij kunnen dit’

Daarom werden de eerste, voorzichtige stapjes naar de komst van een nieuw pand gezet. Verschillende partijen werden uitgenodigd en er werden voor het eerste ontwerpen gemaakt. Bouwbedrijf Nieuwenhuis stak in dit proces met kop en schouders boven de anderen uit. Cool: “Nieuwenhuis straalde vertrouwen uit, een gevoel van ‘wij kunnen dit’. Als je aan een groot bouwproject als dit begint, wil je niet het idee hebben dat je continu je eigen plannen moet bewaken. Nieuwenhuis heeft van het begin af aan met ons meegedacht en heeft geholpen met het optimaliseren van onze ideeën. Bovendien gaven ze een bijzonder goede prijs, iets wat zeker net zo belangrijk is. Jacob Kolk was daarbij ons belangrijkste aanspreekpunt. Zijn know how en kennis waren zeker een toegevoegde waarde. Hij dacht in korte lijnen en had goed inzichtelijk wat wij als Intergas voor ogen hadden.”

Nieuw pand Intergas

Simpel foefje

Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels. Het nieuwe pand wordt één van de visitekaartjes van de onderneming. “We zijn een productiebedrijf met een sterke band met onze klanten; bedrijfsbezoeken komen regelmatig voor. Het nieuwe pand moet daarom een verlengstuk zijn van de producten die we verkopen: van een goede kwaliteit, functioneel en flexibel. Klanten moeten aan het pand kunnen zien wie wij zijn”, zegt Cool. In het nieuwe pand worden bovendien de nieuwste technologieën toegepast. Zo werd de fabriekshal bijvoorbeeld niet voorzien van een airconditioning, maar van een bijzondere isolatie. Cool: “‘s Nachts wordt er gespoeld met koude buitenlucht, overdag wordt de hal automatisch afgesloten. Een simpel technisch foefje, dat ook ons bedrijf typeert: met doordachte, eenvoudige oplossingen een goed resultaat behalen. We zijn geen me-too-bedrijf, maar willen ons onderscheiden van andere marktaanbieders. Bouwbedrijf Nieuwenhuis hielp ons dit idee te realiseren!”

Nieuw pand Intergas interieur

Terug naar het nieuws overzicht

Vrijblijvende prijsindicatie

Op zoek naar een betrouwbare bouwer voor uw nieuwe ‘thuis’? Nieuwenhuis Bouwbedrijf is snel en efficiënt! Neem contact op of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen of bel 0548 – 53 79 00