Gasloos ondernemen: op weg naar gasloze bedrijfspanden

Geplaatst op in de categorie Blog

De 200 grootste verbruikers moeten dit al verplicht doen, maar ook voor uw bedrijf is overschakelen naar een gasloos bedrijfspand een verstandige en naar de toekomst toe georiënteerde beslissing.

Heeft u al nagedacht over het overschakelen naar een gasloos bedrijfspand?

We willen allemaal dat onze kinderen en de volgende generaties nog van de prachtige natuur op aarde kunnen genieten. De recente wijzigingen in de wetgeving helpen dan ook op lange termijn om dit doel te bereiken. Tegen 2023 moeten alle bedrijfspanden met een oppervlakte boven de 100m2 minimaal aan energielabel C voldoen en in 2050 moeten niet alleen bedrijven, maar ook woningen het helemaal zonder gas doen.

Ook bij Nieuwenhuis Bouwbedrijf geloven wij in duurzaam en groen bouwen. Door voorkeur te geven aan energieneutraal bouwen, helpen wij immers niet enkel de toekomst van onze planeet, maar bieden wij ook andere belangrijke voordelen aan onze klanten.

De drie belangrijkste voordelen van gasloos ondernemen

Aardgas is niet meer van deze tijd. Wij willen dat Groningse gas niet meer gebruiken. Maar overschakelen naar andere en duurzame energiebronnen heeft nog meer voordelen:

  • Kostenbesparing door een lagere energiefactuur
  • Het op tijd nakomen van toekomstige wettelijke verplichtingen voor ondernemers
  • Ook de klant vraagt steeds vaker om bedrijven die milieubewust te werk gaan

Wat zijn de beste alternatieven voor aardgas?

Gas wordt meestal door elektrische oplossingen vervangen. Elektriciteit is goedkoper dan aardgas en levert dus besparingen op, vooral als u door middel van zonnepanelen zelf duurzame stroom gaat produceren.

Zoals bij auto’s kunnen ook bij woningen en bedrijfspanden hybride oplossingen toegepast worden. Denk aan zonnepanelen die op de lange zomerdagen uw bedrijfspand energieneutraal houden, met alternatieve oplossingen zoals groen gas zodra de dagen korter (en grijzer) worden.

Eén van deze alternatieve oplossingen is dus groen gas. Groen gas is duurzaam en wordt meestal in de vorm van biogas geleverd. Biogas wordt uit organisch afval gewonnen en biedt daardoor een duurzaam alternatief.

Ook warmtenetten kunnen gebruikt worden: dit zijn ondergrondse leidingen die de restwarmte van de aarde of van afval en afvalwater kunnen verspreiden. Ze bieden extra hulp bij de vervanging van de door aardgas geproduceerde warmte.

De eerste stap naar een gasloos bedrijfspand is de stap naar uw bouwbedrijf

Er zijn dus tal van alternatieven die kunnen gebruikt worden in de planning en uitvoering van nieuwe bouwprojecten. Terwijl over het algemeen op korte termijn het elektrische alternatief het meest voordelige is (vooral indien ondersteund door duurzame elektriciteit zoals zon- of windenergie), kan voor bepaalde projecten en bedrijfsvormen een andere mogelijkheid een betere oplossing bieden. Neem dus eerst contact op met uw bouwbedrijf voor bijkomend advies over uw nieuw bedrijfspand.

Terug naar het nieuws overzicht

Vrijblijvende prijsindicatie

Op zoek naar een betrouwbare bouwer voor uw nieuwe ‘thuis’? Nieuwenhuis Bouwbedrijf is snel en efficiënt! Neem contact op of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen of bel 0548 – 53 79 00