Design and Build Contract gesloten met Brink Climate Systems te Staphorst

Geplaatst op in de categorie Overige

Onlangs heeft Nieuwenhuis Bouw voor de volledige nieuwbouw van Brink Climate Systems uit Staphorst een Design and Build Contract getekend. Als de vergunningverlening verloopt volgens planning, zal op 1 juni aanstaande gestart worden met de realisatie die exact een jaar in beslag zal nemen. Wij spreken hier van een “mooie, uitdagende Design en Built opdracht.”

De nieuwbouw van Brink Climate Systems houdt in dat de drie locaties waar vanuit het bedrijf nu werkt zullen worden samengevoegd tot één, op een top  zichtlocatie aan de A28 tussen Staphorst en Zwolle. “Het is een grote “Design en Build” opdracht, de productieruimte kent een oppervlakte van circa zevenduizend vierkante meter; het kantoor-  en hoogbouwmagazijn beslaan rond de drieduizend vierkante meter en de expeditieruimte nog eens tweeduizend vierkante meter, in totaal dan ook ruim twaalfduizend vierkante meter gebouwoppervlak,  dat zijn substantiële getallen. We voeren de opdracht uit op basis van design and build en zijn dus zelf verantwoordelijk voor het hele traject inclusief de W- en E-installaties en alle werkzaamheden van de onderaannemers. Dat betekend dan ook dat wij het project vanaf de eerste schets geheel in samenspraak met onze opdrachtgever ontwikkelen tot en met de uiteindelijke oplevering van het gebouw. Wij werken veel en graag volgens de “Design and Build” methode en hebben daarvoor ook de ervaring en kennis in huis. Op dit moment (medio februari)  zijn we bezig met de voorselectie van onze vaste bouwpartners.  In de loop van het voorjaar nemen we een beslissing over hun participatie. Uiteraard zal er gekeken worden of er componenten van Brink Climate Systems of uit de Centrotecgroep toegepast kunnen worden.

Duurzame Design and Build opdracht

Tijdens het Design en Build traject is besloten dat het nieuwe bedrijfspand van Brink Climate Systems een zeer duurzaam karakter gaat krijgen. “Door de aanscherpingen in het bouwbesluit zijn vrijwel alle projecten tegenwoordig duurzaam van karakter. De mate waarin verschilt natuurlijk wel. Brink Climate Systems valt met de nieuwbouw onder de GPR regeling en daarbinnen in de zeer Duurzame Gebouwen klasse. Ook de genoemde GPR-regeling bijbehorende onderdelen behoren tot onze Design en Build opdracht. Waar een norm van Rc = 3.5 m2.K/W geldt als gemiddeld of normaal gaan we hier uit van Rc = 5.0 m2.K/W Een zeer positief verschil. Zoals altijd “winnen” we veel door goede keuzes in de schil. Je kunt nog zulke mooie installaties ontwikkelen, als de schil niet goed is, verdwijnt ook de efficiency.  Het project in Staphorst is installatietechnisch onder andere gebaseerd op deels op betonkernactivering  vloerverwarming in de hal en de kantoren en is er een keus gemaakt voor een WKO (warmte-koude-opslag) systeem.” Ten opzichte van hun huidige huisvesting zullen er dan ook enorme besparingen op energie worden behaald.

Subsidies

Nieuwenhuis Bouw is erg gefocust op duurzaamheid,  vertelt Jacob Kolk, die wel enkele kanttekeningen plaatst bij het overheidsbeleid op dit gebied en de wijze waarop  sommige delen van het bedrijfsleven hierop inspelen. “In sommige projecten zie je dat de subsidie leidend is en dat daarop keuzes worden gebaseerd op de tekentafel en in de calculatie. Zo worden terugverdientijden wel eens zonniger voorgesteld dan de realiteit kan bieden. Zo zie je toch nog regelmatig fantastische, gesubsidieerde installaties in een waardeloos gebouw. Daar kunnen wij enorm teleurgesteld om raken.” Laten we niet vergeten dat we voor de nieuwbouw van Brink Climate Systems op deze terreinen brede expertise hebben ingezet en zien  het  uiteindelijke resulaat dat ook met vertrouwen tegemoet!

Zie ook onze Design and Build projectpagina voor de actuele informatie.

Bekijk daarbij ook het artikel in de Stentor.

Terug naar het nieuws overzicht

Vrijblijvende prijsindicatie

Op zoek naar een betrouwbare bouwer voor uw nieuwe ‘thuis’? Nieuwenhuis Bouwbedrijf is snel en efficiënt! Neem contact op of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen of bel 0548 – 53 79 00