“Afrikaanse Lodge” gebouwd door Nieuwenhuis Bouwbedrijf wint Twentse vastgoedprijs 2019

Geplaatst op in de categorie In de media

Wat begon met de wens om een tweede thuis en een inspirerende werkplek te realiseren voor hun medewerkers is afgelopen woensdag uitgemond in een mooie erkenning door de jury van de Twentse Vastgoedprijs 2019. 

Zij oordeelden namelijk dat het bedrijfspand wat wij hebben gebouwd voor Niverplast het meest onderscheidend is op het gebied van duurzaamheid, ambitie, lef en werkgenot. 

De schets van Niverplast

Niverplast (160 medewerkers) is een bouwer van verpakkingsmachines. Zij hadden het plan om een nieuw bedrijfspand te laten bouwen. De ideeën  van Niverplast voor een rond gebouw met een doorsnede van 100 meter zijn door ons in de schetsontwerpen verwerkt en gepresenteerd.

Op basis van deze schetsen is de gehele verdere uitwerking van het ambitieuze pand aan ons overgelaten.

Het pand, dat het uiterlijk heeft van een Afrikaanse lodge, ziet er aan de buitenkant bijzonder fraai uit. Binnenin het pand is een zeer functionele bedrijfsruimte gecreëerd.

Daarnaast is het pand bijvoorbeeld ook voorzien van een groendak, zonnepanelen en led-verlichting.

Twentse vastgoedprijs

Afgelopen woensdag werd dit pand, en Niverplast, door de jury van de Twentse vastgoedprijs beloond met de hoofdprijs. Omdat Niverplast van mening was dat wij een groot deel van de eer moesten krijgen, waarvoor dank, werd de prijs in ontvangst genomen door onze directeur Jacob Kolk.

Jacob Kolk: Het was een heel bijzonder project. Het is namelijk een rond gebouw wat wij gebouwd hebben met de bedrijfsprocessen aan de buitenkant en de kantoren in het midden. Er is tevens een BREEAM Excellent certificaat aan toegekend. Kortom een heel duurzaam pand voor een heel bijzondere klant.

Bouwbedrijf Nieuwenhuis is uiteraard trots op de samenwerking met Niverplast en hoopt in de toekomst nog vaker dergelijke prijzen in de wacht te slepen. Het is een mooie erkenning voor het vakwerk wat wij dagelijks vol overgave trachten te leveren!

Bent u benieuwd naar het complete juryrapport? Deze kunt u hier downloaden.

Terug naar het nieuws overzicht

Vrijblijvende prijsindicatie

Op zoek naar een betrouwbare bouwer voor uw nieuwe ‘thuis’? Nieuwenhuis Bouwbedrijf is snel en efficiënt! Neem contact op of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen of bel 0548 – 53 79 00