Blog: 5 tips voor een optimale productiviteit op kantoor

Geplaatst op in de categorie Blog

Uw kantoor inrichten om zo tevreden medewerkers te houden en een optimale productiviteit te realiseren: lijkt u dat wel wat? Dat kunt u eenvoudig bereiken met deze tips!

1. Een opgeruimd kantoor resulteert in een hogere productiviteit

Een opgeruimd kantoor heeft veel voordelen. Het ziet er niet alleen netjes uit, het resulteert ook nog eens in een hogere productiviteit. Kortom: hiermee slaat u twee vliegen in één klap. In plaats van allerlei losse papieren die overal rondslingeren, kunt u beter voldoende opbergruimte hebben in de vorm van afsluitbare opbergkasten. Dan is al het papierwerk in ieder geval niet zichtbaar, en kunt u zich daar niet aan storen. Naast dat het veel tijd scheelt omdat u niet op zoek hoeft te gaan naar de juiste documenten, verhoogt het ook uw prestatievermogen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat men bij een rommelige omgeving minder controle ervaart en slechter functioneert dan bij een opgeruimde kantoorplek.

2. Durf kleur aan te brengen in uw kantoorruimte

Een goede stemming op de werkvloer zorgt ervoor dat de medewerkers het naar hun zin hebben en tevreden zijn. Maar hoe creëert u een goede stemming? Een kleur op de muur is in ieder geval iets wat de stemming positief kan beïnvloeden. Kleur zorgt voor minder stress en meer positiviteit. Weet u niet voor welke kleur u moet kiezen? Kies er dan bijvoorbeeld voor om een deel van het kantoor te schilderen in de kleur die aansluit bij de huisstijl van de organisatie. Naast een hele wand kunt u natuurlijk ook eerst beginnen met kleurrijk kantoormeubilair of vrolijke accessoires.

3. Zorg voor de juiste temperaturen en lichtinval

Natuurlijk daglicht op kantoor is van essentieel belang voor een hoge productiviteit. Grote ramen werken dus sowieso al erg goed. Wat betreft de temperatuur verschilt het per persoon wat iemand prettig vindt. De een heeft snel koude handen, terwijl de ander hoofdpijn krijgt wanneer het te warm is. Een temperatuur van 22 graden zorgt ervoor dat er het beste wordt gepresteerd. Bovendien is genoeg ventilatie erg belangrijk.

4. Investeer in ergonomische meubels

Goede kantoormeubels kunnen ook een bijdrage leveren aan een gezonde werkomgeving. Wanneer u de hele dag achter uw bureau zit te werken, is dat niet echt bevorderlijk voor uw gezondheid. Ergonomische meubels zijn hier de oplossing voor. Er zijn tegenwoordig voldoende van dit soort meubels op de markt die het waard zijn om aan te schaffen. Wat te denken van een in hoogte verstelbaar bureau, zodat u ook af en toe staand uw werkzaamheden kunt uitvoeren? Het is zelfs mogelijk om nog een stapje verder te gaan met een fietsbureau, zodat u ook echt kunt bewegen tijdens het werken.

5. Zet planten neer voor een kalmerende omgeving

Wist u dat een groene omgeving kalmerend werkt? Het is dus ideaal om planten op kantoor neer te zetten, zodat u goed reageert op stressvolle momenten. De kleur groen wordt geassocieerd met rust, dus een groen plantje op uw bureau kan al voor rust in het hoofd zorgen. Naast rust zorgen planten ook voor meer zuurstof, omdat ze de lucht van stofdeeltjes en andere schadelijke stoffen filteren. Bovendien brengen planten sfeer in uw kantoor. Kortom: uw kantoor inrichten met planten heeft allerlei voordelen.

Gaat u niet uw huidige kantoor opnieuw inrichten, maar wilt u een nieuw kantoor laten bouwen? Nieuwenhuis Bouwbedrijf is de betrouwbare partner die u graag bij het gehele proces ondersteunt: van het idee tot de oplevering van het pand. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar het nieuws overzicht

Vrijblijvende prijsindicatie

Op zoek naar een betrouwbare bouwer voor uw nieuwe ‘thuis’? Nieuwenhuis Bouwbedrijf is snel en efficiënt! Neem contact op of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen of bel 0548 – 53 79 00